Webapplicaties

Uw administratie vereenvoudigd

Sinds 2004

Door onze jarenlange ervaring, kunnen wij uw administratie vereenvoudigen zodat een webapplicatie geen kost maar wel een opbrengst voor u betekent.

Wat is een webapplicatie?

Webapplicaties of webtoepassingen zijn verwant aan websites. In feite zijn webapplicaties complexe websites waarmee administratieve handelingen worden vereenvoudigd en gestandardiseerd. Hierdoor ontstaat een tijdwinst en minimaliseert u de foutmarge.

Altijd en overal bereikbaar

Een webapplicatie is toegankelijk via een webbrowser zoals Internet Explorer, Chrome, FireFox, Safari,... Een groot voordeel hiervan is dat dezelfde webapplicatie kan gebruikt worden op verschillende soorten toestellen (desktop computers, laptops, tablets, smartphones) en door verschillende soorten besturingssystemen (Windows, MacOs, iOS, Android, Ubuntu, ...) en is dus overal en altijd toegankelijk.

De webapplicatie hoeft ook niet geïnstalleerd te worden op uw toestel, maar draait ergens op een server, "in the cloud", in een beveiligd datacenter. Je kan het dus steeds veilig gebruiken op kantoor, thuis, onderweg, bij een klant of, voor de die-hards, zelfs op vakantie. Bijkomend voordeel is dat back-ups automatisch geregeld worden en je geen rekening hoeft te houden met de onderhoud of het vervangen van de hardware. De webserver is immers volledig schaalbaar en steeds aanpasbaar aan de veranderende noden van uw bedrijf.

Koppeling met de eigen bedrijfsdatabanken

Webapplicaties kunnen gekoppeld worden aan de bedrijfsdatabanken om steeds de meest courante informatie te verschaffen extern aan uw klanten en zakenpartners, of intern aan uw werknemers. Zo kan je extra diensten of services aanbieden door informatie te verspreiden aan of juist extra informatie verkrijgen van uw doelgroep.

Informatie verstrekken en inwinnen

Klanten kunnen bijvoorbeeld altijd en overal uw productinformatie, levertermijnen, technische fiches en voorraden raadplegen, bestellingen doen, historieken bekijken of prijsoffertes aanvragen. Uw werknemers kunnen via de webapplicatie werkorders invullen, bedrijfsprocessen opvolgen en administratieve taken verrichten. Een beveiligd loginsysteem zorgt ervoor dat elke groep toegang krijgt tot de relevante onderdelen van de webapplicatie.

Webapplicatie of "native app"?

Door de sterke evolutie van het internet en de bijhorende technologiën kunnen webapplicaties zo worden ontwikkeld dat ze zeer sterk lijken op de native apps voor toestellen zoals iPad-, Android- of Windowstablets. Het grote voordeel van webapplicaties is dat er niet steeds opnieuw moet ontwikkeld worden voor elk type toestel apart. Omdat de programmatie op een centrale webserver draait, zijn updates en wijzigingen ook direct voor iedereen beschikbaar zonder verdere installatie.

Maatwerk en support

De programmatie kan steeds aangepast worden aan de werkwijze van uw bedrijf. Over de volgende jaren kan de webapplicatie aangevuld en uitgebreid worden met extra mogelijkheden of services.

Altijd open

Een webshop is 24u per dag en 365 dagen per jaar geopend door uw potentiële klanten.

Groeiende markt

Het aandeel online aankopen stijgt elk jaar enorm.

Niet duur

Een webshop vereist een veel kleinere investering dan een fysieke winkel.

Professioneel

Een webshop versterkt ook de offline verkoop in de fysieke winkel.

Minder kosten

Een webshop is minder arbeids- en tijdsintensief dan een fysieke winkel.

Extra verkoop

Een webshop geeft een extra verkoopkanaal en meer kans op verkoop.

Ruimer aanbod

Het productassortiment kan veel uitgebreider zijn dan in een fysieke winkel zonder extra kosten.

Veilig

Klanten kunnen betalen via een beveiligde betaalmodule.